close

Wat is diabetes?

Als u diabetes heeft maakt uw lichaam niet voldoende insuline aan of de aangemaakte insuline wordt niet correct gebruikt. Insuline is een hormoon gemaakt door een klier nabij de maag genaamd de pancreas. Uw lichaam gebruikt insuline om glucose van de bloedbaan naar de cellen te brengen. Glucose is de ‘benzine' die uw lichaam nodig heeft voor alle activiteiten: ademen, lezen, wandelen, lopen.... Uw lichaam verandert uw voedsel in suiker genaamd glucose. Wanneer u diabetes heeft dan wordt de suiker niet op een correcte manier naar de cellen gebracht zodanig dat er teveel suiker in uw bloedbaan blijft. Dit noemt men ook hyperglycmie of te hoge suikerspiegel. Onbehandeld kan hyperglycemie veel schade aanrichten aan uw lichaam.

Wat is Type 1 Diabetes?

Type 1 diabetes kan ontstaan op iedere leeftijd maar meestal bij kinderen en adolescenten of jong volwassenen. Met type 1 diabetes maakt uw lichaam weinig tot geen insuline aan.

Wat is Type 2 Diabetes?

Type 2 diabetes is de meest voorkomende vorm van diabetes. Het begint vaak op een oudere leeftijd (35 +). Met Type 2 diabetes maakt uw lichaam niet genoeg insuline aan of weigeren de cellen de aanwezige insuline.

Wat is zwangerschapsdiabetes?

Zwangerschapsdiabetes, ook wel gestationele diabetes genoemd, is een hoog glucosegehalte in het bloed dat enkel voorkomt bij zwangere vrouwen die nog geen diabetes hadden voor de zwangerschap. Meestal verdwijnt deze vorm nadat de baby is geboren. Slechts een klein aantal zwangere vrouwen krijgt zwangerschapdiabetes en het wordt meestal ontdekt in de 24e week van de zwangerschap, wanneer uw lichaam grote hoeveelheden hormonen aanmaakt om uw baby te helpen groeien. Deze hormonen zorgen er ook voor dat de insuline naar behoren werkt. Op dat tijdstip gaat uw glucosespiegel eveneens toenemen. Hoge glucosewaarden kunnen ervoor zorgen dat uw baby te zwaar wordt. Geen paniek echter, de meeste vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgen gezonde baby's. Toch dient u zwangerschapsdiabetes te behandelen tot aan de geboorte van uw baby. Uw glucosewaarden zo normaal mogelijk houden zorgt voor weinig problemen voor u en uw baby.

Wat is Pre-Diabetes?

Pre-diabetes ontstaat wanneer uw bloedglucosewaarden hoger zijn dan normaal maar nog niet hoog genoeg om de diagnose "diabetes" te stellen .


Ascensia Diabetes Care
De fabrikant die u van CONTOUR® producten voorziet gaat verder onder een nieuwe naam: Ascensia Diabetes Care

Laatste update: 28-01-2013 © Copyright 2016 Ascensia Diabetes Care Holdings AGBayers nieuwe CONTOUR®XT glucosemeter. Zeer eenvoudig in gebruik. Unieke, multi-pulse technologie test iedere druppel bloed 7 keer

De CONTOUR® XT meter maakt gebruik van de CONTOUR® NEXT teststrips.